17 juni 2017 clinic: Kleine hulpen, grote gevolgen

Op zaterdag 17 juni 2017 geef ik de clinic ‘Kleine hulpen, grote gevolgen’  bij de Noorderkoggenruiters in Benningbroek.
De clinic is geschikt voor iedereen die beter met zijn paard wil gaan samenwerken door een beter gebruik van je eigen lichaam. We beginnen met een praktijksessie op de grond. Door middel van oefeningen die hier speciaal voor ontwikkeld zijn, word je je weer bewust van de bewegingsmogelijkheden van je eigen lichaam. Daarna ga je aan de slag met je eigen paard tijdens een les die precies aansluit op wat je net hebt geleerd over de aansturing van je eigen lichaam. De clinic is geschikt voor alle ruiters (dressuur, springen, recreatief, eventing, endurance, noem maar op) en het lijkt mij een uitdaging om ook met menners aan de slag te gaan!

Kosten
Voor deelname aan deze superinteressante clinic kun je uit kiezen tussen alleen de praktijksessie op de grond (€25,- voor leden NKR en €27,50 voor niet-leden) óf de praktijksessie in combinatie met een les met je eigen paard (€55,– leden en €60,- niet-leden). Beide opties zijn ontzettend leerzaam en het is sowieso leuk om bij de lessen te kijken!

Aanmelden
Stuur een mail naar Noor Wijdenes (noorwijdenes@hotmail.com) en vermeld daarbij duidelijk of je kiest voor de praktijksessie met of zonder paard, je eigen naam en leeftijd en de naam, leeftijd en discipline van je paard.

Mariska over zichzelf en haar werk:
Ik ben Mariska Versteeg en ik ben fysiotherapeut en veterinair osteopaat. In de praktijk betekent dit dat ik 80% van mijn tijd bezig ben met het behandelen van paarden en daarnaast regelmatig workshops en cursussen geef.
In die workshops komt de ruiter ook uitgebreid aan bod. Want we kunnen er wel voor zorgen dat ons paard goed beweegt, maar net zo belangrijk is het dat we dit zelf ook kunnen!
Om je meer bewust te worden van hoe je zelf beweegt en wat voor een invloed dit heeft op (de beweging van) je paard geef ik onder andere de clinic ‘Kleine hulpen, grote gevolgen’.
Ik vind het nog elke keer weer verbazingwekkend om te zien wat er gebeurt met het paard als de ruiter iets verandert. In elke combinatie kan meer eenheid en harmonie komen! Ik nodig je van harte uit om te komen ervaren hoe ik jou en je paard hierbij kan helpen.

LET OP: er is een beperkt aantal plaatsen voor deze clinic.
Op het moment dat het aantal inschrijvingen duidelijk is, krijg je meer informatie over het programma. We willen werken met kleine groepjes zodat we voor iedereen individueel aandacht hebben. We maken een indeling aan de hand van de aanmeldingen.