Gastenboek

Comments

 1. Roos Dijkstra

  Toen ik recentelijk mijn 9-jarige Arabische volbloed ruin probeerde te verkopen werd hij bij de verkoopkeuring afgekeurd ivm een ‘bunny hop’ (onregelmatig of tegelijkertijd neerzetten vd achterbenen in galop). De arts was bang voor ataxie. Dankzij een tandarts (hij had extreme haken op z’n kiezen) en een zeer kundige behandeling van Mariska aan z’n vastzittende wervels heb ik een volledig ander paard verkocht!
  Liep hij voorheen als een idioot aan een strak gespannen longe te rennen met z’n hoofd in de lucht, nu danst hij aan een los lijntje met z’n neus over de grond om me heen! Wat een verschil! Hij is opnieuw gekeurd door dezelfde arts en 100% in orde bevonden – goedgekeurd! Superbedankt Mariska voor je fantastische werk, je expertise en de fijne samenwerking! Ik beveel jou aan iedereen aan!

 2. Monique

  Op aanraden van mijn hoefsmid heb ik Mariska uitgenodigd om eens naar mijn 13 jarige haflinger te komen kijken. Er was iets aan de hand, maar we wisten niet precies wat. Ik heb ivm jonge kinderen sinds circa 5 jaar, 2 bijrijdsters die ook op hem rijden. Maar waar ik al zo lang ik hem heb (inmiddels 12 jaar) Natural met hem bezig was, bewandelde mijn bijrijdsters een beetje hun eigen pad met hem. Naast gevoeligheid voor insulineresistentie, white line disease en daarbij bekomende problemen, ging het eigenlijk redelijk goed, zoals het ging. We hadden het allemaal wel “onder controle”.
  Op het moment dat Mariska kwam (januari 2014), had mijn hafje wat problemen met zijn hoeven en hij liep niet helemaal lekker, hij had lange tenen (de smid komt om de 5 weken) en liep meer op de bal van z’n voet, een goede buiging links en rechts kon hij niet maken en was redelijk stijf.
  Gedurende de behandeling bleek hij dan ook een flinke blokkade in zijn rug te hebben. Dit was voor mij het moment het roer drastisch om te gooien een nieuwe plan van aanpak te maken en daarbij met mijn bijrijdsters meer op 1 lijn te gaan zitten. Even los van wat de oorzaak van de blokkades was, mijn haf heeft meer begeleiding nodig. Mariska hielp ons niet alleen op weg met duidelijke oefeningen na de behandelingen, maar adviseerde ons een paar (natural) instructrices.
  Daarnaast ben ik naar haar workshop ‘Bewust beter paardrijden” geweest, wat voor mij persoonlijk nog een extra boost gaf. We hebben nu samen met 1 van de door Mariska geadviseerde instructrice een plan van aanpak gemaakt, waarbij al onze wensen meegenomen worden, niet alleen voor de ruiters maar ook die van mijn haf, die nog meer plezier lijkt te hebben als voorheen. Het is leuk om van elkaar en met elkaar te leren! En samen meer plezier te hebben.
  Mede door de goede professionele begeleiding die ik van Mariska, onze hoefverzorgster, Dierenarts en instructrice krijg, wordt er weer doelgerichter en met het nodige enthousiasme gereden en gespeeld.
  Zelf vind ik het belangrijk om met enig regelmaat Mariska preventief uit te nodigen. Maar ik kan niet genoeg beschrijven hoe fijn ze heeft aangevoeld (samen met de andere professionals) wat er (wellicht ook onderliggend) aan de hand was, ons heeft ondersteund en met succes sturing heeft gegeven.
  Dank je Mariska en ik ben erg benieuwd wat je bevindingen zijn de volgende keer dat je hem ziet 🙂

 3. Chantal

  In de 2 jaar die mijn connemarapony en ik nu samen zijn is Mariska voor de derde x geweest.
  Met veel deskundigheid liefde aandacht zorgvuldigheid geduld en wondervingers die precies weten wat ze moeten doen, maakt Mariska ons bewust van hoe mooi los een paardenlijf kan bewegen . Na de behandeling is er een groot verschil zichtbaar in ontspanning en souplesse ! De beweging wordt meer swingend dansend , we worden er allebei blij van :-)))
  Daarnaast heb ik als bonus goed geleerd te kijken of mijn pony in balans loopt aan de longe en heeft Mariska mij tips en trucs gegeven om haar te helpen de juiste lichaamshouding te vinden zodat ze zelf haar balans opzoekt gewoon omdat dat veel prettiger is.
  Mijn ervaring is dat een halfjaarlijkse check bijzonder waardevol is omdat evt problemen die niet heel erg zichtbaar zijn in eerste instantie toch erger voorkomen!
  Nogmaals bedankt Mariska voor jouw deskundigheid en als alles goed gaat…. Tot over een half jaar;-)
  Chantal van den broek-Nuijten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *