Wie ben ik

10637976_796109713786199_1177987008_n  Bekken_bij_paard

Doel

Mijn doel is om je paard weer goed te laten bewegen, zonder last van blokkades en spierspanning. Daarnaast maak ik de beweging van jouw paard graag voor je inzichtelijk. Dit doe ik door tijdens het behandelen van je paard duidelijk uit te leggen wat ik doe en waarom, zodat je vervolgens zelf verder kan trainen. Eventueel kan ik helpen bij het opstarten van de training, waarbij ik ook kijk naar de houding en zit van de ruiter.

Inspiratie

Als jong meisje werd ik geïnspireerd door de trainingen van Joke Vrooland. Van Joke leerde ik goed naar paarden te kijken en me bezig te houden met een paar belangrijke vragen: Hoe zit het paard eigenlijk in elkaar? Hoe kunnen we het paard beter begrijpen? Hoe vormen we een mooie combinatie met het paard? En vooral: Hoe kunnen we er als ruiter voor zorgen dat het paard voor en mét ons wil werken?

Achtergrond

De studie humane fysiotherapie vormt de basis van mijn kennis. Hier bestudeerde ik de beweging, anatomie en fysiologie van de mens. Daarna volgde de studie osteopathie voor dieren, waarin ik me grondig verdiepte in onder andere de neurologie, anatomie, biomechanica en fysiologie van het paard. Tenslotte heb ik in aanvulling op deze jarenlange studietrajecten verschillende clinics gevolgd, onder andere over het gedrag van het paard bij Gail Ivey en Chris Irwin en over de ruiter en de training bij Wendy Murdoch en Bent Branderup.
In 2019 volgde ik de opleiding ‘Systemisch werk voor professsionals in de diergezondheidszorg’. Ik leerde familie-opstellingen te begeleiden waarin vragen over (de plek van) een dier centraal stonden. Op dit moment volg ik een vervolgopleidinng Systemisch Werk.

Ik help je graag op weg. In het menu aan de bovenrand van deze pagina kun je verder kijken wat ik te bieden heb.